2010. március 23., kedd

Tavaszi hivógató

Ha tavasz akkor madarak, itt tyúkok. Nekem ez a figura az egyik kedvencem. Legszívesebben feltenném őket mindenre. Lehet az terítő, párna, függöny vagy bármi.(Az én tyúkocskáim nagyon vidámra és színesre sikerültek, de textilből akár pasztell is lehetne.) Itt mindenki talál kedvére való: édes kettes vagy édes hármas . Egy biztos ezek a tyúkok nagyon szeretik egymást.

Ha kedvet kaptál hozzá te magad is elkészítheted. Nem kell hozzá más csak MDF, drót, akril festék és néhány jó ötlet.


Szerelmes pár, új házasok. Sok, sok tojást kívánunk nekik.


Ők még rózsaszínben látják a világot.







2010. március 21., vasárnap

Erdei séta



Mi sem maradhattunk otthon ezen a hétvégén. A gyerekek futkároztak a szüleik nagyot sétáltak és estére mindenki kellően kifáradt.

Lehet, hogy még kopaszak a fák és a szél is erősen fújt, de mi akkor is élvezni akartuk, hogy végre vissza vonhatatlanul itt a tavasz.

Morci

A mi cicánk! Család tagnak érzi magát.


Móric szereti a kosarakat, vödröket, virág cserepeket, csuhés szatyrokat... A csuhét mindig előmelegíti kézműves foglalkozások előtt. Csak arra kell vigyázni nehogy egyszer őt is bepakoljam a csuhéval együtt.

Tyúkok

Készülnek a tavaszi ajtó díszek.




A napsütéstől egész hétvégén pörögtem, így elkészültek a tyúkocskáim. Már csak néhány simítás és szeretettel várják a gazdáikat. Remélem az új gazdik is annyira fogják szeretni mint én.

2010. március 15., hétfő

Beni és Babi




Már nyávognak is. Ez a két cica egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Aki kezdő a nemezelésben, vagy még nem próbált a kedvelt labda készítésnél nehezebbet annak ezt mindenképpen meg kell gyúrnia. Egyszerű, gyors és biztos a siker. Ráadásul a gyerekek is imádják. Nálunk már megy a veszekedés, hogy melyik kié legyen. Elárulom számomra a két cica a fiaim külső és belső jegyeivel teljesen megegyeznek. Egy biztos ezek a cicusok egyéniségek.

2010. március 12., péntek

Megérkeztek








Hát nem gyönyörűek! Szinte kérik, hogy gyúrjunk belőlük valamit. Egész nap azt vártam, hogy mikor kezdhetek hozzá és gyorsan gyúrtam is pár golyót. (Karkötő lesz.) Mától kezdve egy hétig biztos mindennap nemezelek valamit. "Sajnos" ezt nem lehet abba hagyni. Még akkor sem, ha már mindenedben izom láz van és hámlik a kezedről a bőr a sok szappantól. De senkinek nem akarom elvenni a kedvét, vigyázz kész nemezelés.

2010. március 10., szerda


Egy kis melegség! Már csak néhány hét és elmúlnak a böjti szelek, kinyílnak a tavaszi virágok. Addig is ezzel a régi képpel vigasztalódom. Akinek van kertje az tudja milyen türelmetlen várakozással és tervek sorával készül egy vérbeli kertész a tavaszra. Bár a metszés már adott némi tennivalót, de a veteményes még nagy kihívásokat tartogat. Egy biztos, ha jól akarod csinálni mindig tervezd meg előre. Ráadásul így az idő is gyorsabban telik.