2010. április 22., csütörtök

virágtenger


Hát nem csodásak!:)))
Áprilisban nagyon szeretem a kertem. A fű sötét zöld és üde, a fák virágosak, friss zöld leveleikkel pompáznak. A virágok pedig olyan élénk színűek, hogy a szemem is káprázik tőlük.
A hagymások éberednek először téli álmukból, aztán a szikla kertiek.
Lassan, lassan a rózsák is ébredeznek, de ők még keretik magukat egy kicsit.
Jobban szeretik ha minden figyelem és csodálat az övék a kertben.




2010. április 15., csütörtök

Teknőc:)

Legújabb barátunk kicsi, zöld és teknőc:)

Horgolás ABC:)
Próbálkozásaim a horgolással egyenlőre lassan haladnak. Így kértem internetes segítséget és ez némiképp tovább lendített. A virág és a kör már kezd kialakulni. Ilyen gyönyörű színekkel remélhetőleg hamar elérem a publikus szintet is. Persze ehhez nem árt a gyakorlás sem, az pedig meg van. Lelkesen horgolok mint egy nagymami.

2010. április 13., kedd

Esős napokon

Amikor kint esik az eső és egész nap borús az ég, legjobb bevackolni magunkat egy forró teával pár jó könyvvel vagy újsággal. Ha lehet ki se bújni amíg el nem áll.
Persze ez nem így van, mert akkor ki viszi el a gyerekeket az iskolába és az óvodába. Ki fut aztán a foci edzésre és zenére. Kár hogy én vagyok az.
Mégis az a rövid kis idő amíg kényelmesen iszom egy teát elfeledteti az összes lucskos nadrágot és ázott cipőt:)

2010. április 12., hétfő

Koala


Egy kedves kis mackó:)
Puha, meleg és mindenki barátja. A gomb orrát szeretem a legjobban.
Neve még nincs, de várom az ötleteket, hogy szerintetek milyen név illene hozzá a legjobban:)

Dolgaim

Keresztszemes hímzések.
Bevallom nem volt könnyű, de hosszas számolás és varás és számolás és bontás... után sikerült. Most már egész jól megy:) Kijelenthetem sikerült!

Munka, munka...
Újabb feladatok, bár a neheze már meg van. Most már "csak" a befejezés van hátra.
Country stílusban készülnek most is a párnák, de az előző élénk színeket felváltják a pasztelosabb, szolidabb árnyalatok. Itt megjelennek a kockás és csíkos anyagok mellett a rózsás, virágos motívumok is. Persze elmaradhatatlan kellékei a stílusnak a horgolások és a masnik, amelyeket én is nagyon szeretem és szinte mindig alkalmazok is.

2010. április 8., csütörtök

Tavasz, tavasz...









Április.
Ekkor már tényleg jó kint lenni, akár a kertben vagy a teraszon. Lehet kirándulni vagy futni és végre mindenki optimista lesz még a legelvetemültebbek is bizakodni kezdenek valamiben. (Hogy lesz még rosszabb is?) De mi, akik már ennyitől is boldogok leszünk teleszívjuk magunkat energiával és hatalmas lendülettel csináljuk a dolgainkat. (Jól vagy rosszul.)
Öröm a köbön.

2010. április 3., szombat

Még mindig romantikus


Csíkos, pöttyös, csipkés és kék. Most a kék a legújabb őrület. Bájos pasztell kékek.
Kézzel varrva sajnos nagyon lassan készülnek. Ha sikerül mackók, kutyák és madárkák is megérkeznek. Végül pedig a párnák és a terítők.
(Persze ezek már varrógéppel fognak készülni.)
Úgyhogy aki türelmes az majd a nyáron megnézheti a kék álmokat. (Csak győzzük kivárni.)

2010. április 2., péntek

Újabb fa ajtódíszek

Még mindig tyúkok.. Pottyöseim közül őket szeretem a legjobban. A hetek óta tartó tyúkos munkákba most egy kicsit belefáradtam. (Kb. 15 db.) A végén már nincs meg a kezdeti lendület, nekem nem megy a szalag munka.

A kezeid napokig festékesek és ha mész valahová vakarod a körmöd, hogy ne úgy nézz ki mint aki különböző színekbe mártotta a körmeit. Persze az csak külön poén volt, hogy úgy egy hete a kézműves gyerekeimmel tojást berzselünk és a különböző festékektől hol zöld, hol piros a kezem. A tojás festéket pedig tényleg nem könnyű lemosni. Ésszerű a kérdés, hogy akkor miért nem használok kesztyűt? Tényleg miért nem?

De a legfontosabb az eredmény...

Ha elkészülök egy-egy munkámmal mindig nagyon boldognak érzem magam, bármilyen kicsi is az. Akkor nem számít, hogy hányszor vágtam meg magam a szikével vagy, hogy a manikűrös elsírja magát a körmeim láttán.

Ha nincs benne a véred, verejtéked talán nincs is meg az extázis?

Egy biztos az alkotás öröm. Jó sok endorfin...