2011. november 28., hétfő

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár lesz dec. 1-2-án 8 órától a József Attila Ált. Isk.-ban.

Mindenkit sok szeretettel várunk.

2011. november 20., vasárnap

Téli csipkék









Hideg, fagyos reggelen nehéz az ébredés. Lassan cammogunk a konyhába, a reggeli kakaó meg a kávé már gőzölög. A gyerekek fázósan bújnak ki az ágyból, szinte fáj kibújni a meleg takaró alól. Csendes monoton készülődés, mindenki tudja a dolgát, lassan felébredünk és már beszélgetünk ki-ki a maga dolgait gondolja végig és egyeztet a család más tagjaival.






*




A reggeliző asztalnál szinte már vidáman csevegünk és tekintetünk folyvást keresi a kert dermedt szépségét, de ez nem élettelen és kihűlt, hiszen a természet sosem lehet halott egészen csak a felületes szemlélő hiszi azt. A madáretetőben hangos csiviteléssel először a verebek csapata, majd a tengelicek népes családja érkezik. A cinkék félénken röppennek ide-oda, de a terített asztaltól ők sem maradhatnak el.
Csipkés, jeges fákon reggelizni de jó lenne, oda adnám a szobám melegét és kényelmét ha madár lehetnék.





Nem érdekelne sem svájci frank sem nagy takarítás, csak ágról ágra szállnék és hangosan énekelnék.



*

2011. november 17., csütörtök

Sok szeretettel vár minden gyermeket a Plébánia december 17- én 13 órakor az adventi készülődés jegyében. Ezen a napon meglátogat minket Czigány Tamás mesemondó és dudás, aki karácsonyi dudajátékával és mesével örvendezteti meg a gyerekeket és szülőket. Ha érdekel szívesen látunk:o))))