2010. május 24., hétfő

Bodza ernyők



"Bodza virágból, bodza virágból hullik a hullik a sárga virágpor."
Bodza szörp: ez az a nedű amely megosztja az embereket.
Sokan szeretik és szívesen isszák hűsítőül, vitamin tartalma sem elvetni való.
De,
vannak akik még a szagát sem szeretik, bár tudják egészséges, és mégse.
Hát én is ezek közé tartozom.
Családom kedvéért szívesen elkészítem és mindig újra meg újra megpróbálom megszeretni eddig sikertelenül.
Ha azt veszem alapul, hogy a padlizsánt kb. 14 éve kóstolgatom és mostanra sikerült is meg szeretem, akkor még pár röpke év és ezt is vég nélkül iszom majd:o))

Aki még nem próbálta itt az egyszerű elkészítése:
25-30 bodza virág
2l. víz
2kg. kr.cukor vagy gyümölcs cukor
10 dkg. citrom pótló
Egy napig állni hagyjuk a vízben a bodzát a citrom pótló felével, majd másnap leszűrjük és hozzá adjuk a cukrot. Aztán 30-35 percig közepes lángon főzzük és hozzá adjuk a citrom pótló másik felét. Ha 1-2 hónap alatt elfogyasztjuk még tartósító sem kell bele. Hideg helyen tároljuk.
A szalicillal csak óvatosan!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése